Gemengde Zangvereniging Melodia staat sinds mei 2016 onder de bezielende leiding van Irene Meeuvis.

Het koor wordt tijdens concerten voornamelijk begeleid door pianist Rob van Heck. Ongeveer eenmaal per maand is er een gezamenlijke repetitie.


Muzikale biografie Irene Meeuvis, dirigente.

Irene Meeuvis voltooide haar studie solozang, waaronder het vak ensemble-leiding, aan het conservatorium te Maastricht. Ze zette haar studie voort d.m.v. privélessen bij o.a. Sophia van Sante en coaching lessen bij Sigrid van der Linde. Daarnaast volgde ze toneellessen bij Jan van Kasteren.

Als dirigente heeft de leiding over enkele ensembles waaronder kamerkoor Cabaletta in Venlo en in 2016 is ze dus gestart bij Melodia.

Als zangpedagoge heeft ze een eigen lespraktijk in Waalre.

Als solozangeres is Irene Meeuvis  te horen tijdens concerten en besloten of openbare uitvoeringen. Zo speelde ze in 2009 mee in de theatervoorstelling Maria vs la Callas, een productie van Opus28. Verder was ze te zien als Najade in R. Strauss’ Ariadne auf Naxos; als Suor Angelica van Puccini en als Euridice in Orfeus in de onderwereld van Offenbach.

Muzikale biografie Rob van Heck, pianist


Rob is geboren in 1962, studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Frederic Meinders. Hier behaalde hij met onderscheiding zijn diploma docerend musicus. Daarna behaalde hij het diploma uitvoerend musicus en aantekening kamermuziek. Solistisch heeft hij opgetreden met verschillende Nederlandse Symphony orkesten in werken van o.a. Chopin, Beethoven, Gershwin en Mendelssohn.
Rob van Heck is vooral actief binnen de kamermuziek. Hij speelt in diverse ensembles en duo’s, o.a. met zijn echtgenote violiste Ruth Walpot en met cellist Paul Uyterlinde. Met de Zweedse violist Jan Stigmer heeft hij de afgelopen jaren een aantal buitenlandse tournees gemaakt, waaronder een aantal naar China en Zweden.